sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Evankeliumi on ongelmallinen

Tänä vuonna Eläintarhan koulussa ei ollut ongelmaa evankeliumin suhteen. Koulun joulujuhlassa oli yhteinen osuus ja evankeliumin lukemisen osuus. Evankeliumin lukemisen ajaksi oppilaille tarjottiin mahdollisuus vaihtoehtoiseen ohjelmaan. Toisilla ei ollut rohkeutta päästää lapsiaan kuuulemaan Evankeliumin lukemista.

Oletko pannut merkille, että nekin, jotka eivät usko Jumalaan, uskovat evankeliumissa olevan jotakin enemmän kuin satua, jota on kartettava ja joissakin maissa vainottava kuolemaankin saakka.

Raamattua on tietenkin käytetty väärinkin, vahingoksi itselle ja toisille ihmisille. Mutta eihän jonkin asian väärinkäyttö tee asiasta aina sinänsä pahaa. Taitaa olla vaikea löytää edes yhtä hyvää asiaa tai esinettä, jota ei voisi käyttää väärin. Ovatko siis kaikki asiat ja esineet ongelmallisia?

En muuten ole kuullut yhdestäkään tapauksesta, jossa Raamatun sanoman soveltaminen olisi johtanut toisen ihmisen vihaamiseen, hyväksikäyttöön tai vaikkapa tappamiseen, jos Raamatun sanomaa on käytetty siitä itsestään nousevien ohjeiden mukaan.

Ihmetyttää myöskin se, ettei esimerkiksi alastonkuvien tai tappokuvien katsota olevan ongelmallisia. Niitähän näytetään esimerkiksi televisiomainoksissa myös varhaiseen katsomisaikaan ja ilman mitään varoituksia, saatikka sitten K-ohjelmissa. Näidenhän tiedetään olevan haitallisia, ja mikähän niiden hyöty mahtaisi olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti